Dr. Bulut, et tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktaları vurgulayarak, “Etin kesilmesinin ardından bir gün beklemek daha sağlıklı olabilir. Otlayan ve gezen hayvanların etini tercih etmek sindirimi kolaylaştırır. Küçükbaş hayvan eti büyükbaş hayvan etine göre sindirimi daha rahat olabilir. Et pişirme yöntemi olarak haşlama öneriyoruz. Et tüketiminde yanında tatlı karbonhidratlar yerine lifli ve yeşil yapraklı sebzeler tercih edilmelidir. Haftada en fazla 2 defa et tüketimi yeterlidir. Kesilen kurban eti taze olduğunda kaslarda korku etkisi ile spazm oluşabilir, bu nedenle tüketimini bir süre bekletmek sindirim açısından daha iyidir. Et tüketiminden kaynaklanan sindirim problemlerinden kaçınmak için bu önerilere dikkat etmek önemlidir. Ayrıca, kesilen kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak da önemlidir.” dedi.
Related Posts
Akciğer kanserinin birincil nedeni ‘SİGARA’
- Hayati Karagöz
- 23 Kasım 2024
- 3 min
- 0
Dünya Akciğer Kanseri Farkındalık Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Nev Sağlık Grubu Göğüs Cerrahisi Bölümünden Doç.…
Akıllı lensler, görme bozuklukları için kalıcı çözüm sunabilir
- Hayati Karagöz
- 22 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Doç. Dr. Muhammed Mustafa Kurt, özellikle 40 yaş üstü görme bozukluğu yaşayan hastalar için kullanılan…
İnsanlar ‘fonksiyonel gıdalar’a yöneldi
- Hayati Karagöz
- 18 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Dünyada 45 ülkede her gün 100 milyon insana dokunan Sodexo, son dönemde giderek popülerleşen ‘fonksiyonel…